Medverkande 2019

Hjärtligt välkomna till vårt 5-års jubileum! Alla akter är nu bokade och klara och presenteras nedan. Spelordningen är samma som den ordning de presenteras här nedan.

Dörrarna till Palladium öppnas :: 15.00
Smygstart livemusik i Foajén :: från ca kl 15.20 med the Oaks!

START i Salongen :: 16.00

the Oaks:
The Oaks är en countryduo från Växjö bestående av Katarina och Wincent Ek. Duon skivdebuterade 2017 med ”Here we are (in Jesus Country)”. The Oaks inleder festivalen 2019, i entrén och på scen!

[Hemsida] [Facebook]

The Cross Island Porch Band:
The Cross Island Porch Band är det danska bandet som med sin musik tagit sig upp på festivalscener i såväl USA, Frankrike som Sverige och Norge.
Musiken beskrivs som ”cross over grass”, vilket kan förklaras som musik baserad på traditionell bluegrass mixat med andra genrer och moderna inslag.

[Facebook]

[Videoklipp]

The Delmore Sessions [Maria Stille & Homesick Mac]:
Denna duo har tillsammans mer än 50 års erfarenhet av musik med sig i bagaget. Deras kärlek för Amerikansk folkmusik – jazz, blues, hillbilly, country och gospel speglas i deras framförande och i glädjen som du som publik får ta del utav.

[Hemsida] [Facebook]

[Videoklipp]

PAUS :: ca kl 17.45-18.30

Happy Heartaches:
”Bluegrassen är sentimental, banal och alldeles, alldeles underbar.”
Musik rakt in i hjärtat menar Happy Heartaches och tillsammans skapar de det perfekta bluegrassbandet med fyra helgjutna röster, tillika fyra utmärkta instrumentalister.

[Hemsida] [Facebook]

[Videoklipp]

John Edwin:
John Edwin bjuder in till en amerikansk folk-, bluegrass, och countrymusik upplevelse genom både banjospel, stepdans och sång.
Repertoaren bestående av såväl egenskriven och andras musik vävs ihop med berättelser och en mynnar ut en en härlig publikinteraktion.

[Hemsida] [Facebook]

[Videoklipp]

The Jonestown Fruit Jar Drinkers:
The Jonestown Fruit Jar Drinkers grundades på Malmös gator och har nu kommit till Växjö för att leverera en blandning av Hokum Blues, Old Time och Jug Band låtar från det fattiga 20-talet ihop med eget material.

[Facebook]

[Videoklipp]

PAUS :: ca kl 20.40-21.25

Turf Rollers:
Bandet har sin hemvist i Köpenhamn och spelar amerikansk oldtime musik. Repertoaren av traditionella låtar och dansmusik arrangeras på ett modern sätt som tilltalar även en obekant publik samtidigt som de håller sig trogna musikens Appalachiska rötter.

[Hemsida] [Facebook]

[Videoklipp]

The Country Side of Harmonica Sam:
The Countryside of Harmonica Sam är inspirerade av countryns undergenre honky tonk från slutet av 50-talet och början av 60-talet. Bandet förmedlar ärlig musik med stabil 4/4 takt, vinande stålgitarr och tic- bas. Blanda det med en touch av av 50-talets rockattityd så har du förstått helhetsbilden.

[Hemsida] [Facebook]

[Videoklipp]

SLUT :: ca kl 23.00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s